קולות מהאמזונס

יום חמישי 22 בנובמבר | 15:00- 22:00
מועדון האזור, רח הרכב 13 תל אביב

בתוכנית:

14:30 פתיחת דלתות

15:00- 15:15 מוזיקה מקודשת

15:15-15:30 תישא דברים ותנחה ג’ודיתה בן–דוד

15:30-16:15 בן דה לונן  Ben De Loenen (ההרצאה באנגלית)

16:15-17:00 דר’ עידו מגן 

17:00-17:30 הפסקה

17:30-19:00 הרצאה שו”ת עם רפאל ברסו (Rafael Barroso Mendonça Costa) ופלביה (Plavia Costa) ברזיל

19:00-22:00 שירה מקודשת של huni kuin מהאמזונס, אתם מוזמנים להביא כלי נגינה ולהצטרף

ג’ודיתה בן–דוד

פסיכותרפיסטית, מרצה ומדריכת מטפלים בעלת 26 שנות ניסיון. פסיכותרפיה אינטגרטיבית טרנספרסונאלית, מומחית בינלאומית בטיפול בטראומה, מעברי חיים ומוות, משברים רוחניים, טיפול בתנועה, פסיכותרפיה גופנית, ומכשירה ותיקה למטפלים בנשימה.  מנחת מיינדפולנס ומדיטציות חמלה.מוסמכת כמורה בכירה של MBSR /MBCT מאוניברסיטת בנגור, וויילס, בריטניה. מורה לפסיכולוגיה בודהיסטית. מהמייסדות של פסיכודהרמה, ת”א, ויוצרת מסלול הלימודים MBSE. מומחית בינלאומית ומורה לטיפול בטראומה וחיזוק החוסן הנפשי בעיתות משבר- בגישות פסיכופיזיות:  DARe, Somatic Experiencing SE, CRM, MBSE, IFS ועוד.
מייסדת ומנהלת פרוייקט ToWo ההומניטרי לטיפול בטראומה ולעזרה ראשונה נפשית במצבי משבר ומלחמה, אפריקה אירלנד וטורקיה, עתה לפליטי סוריה. מנחה באחוות הנשים המרפאות בגליל לעבודה רב תרבותית, וחברת הפורום האזרחי לקידום שוויון בבריאות בגליל. יזמית ומדריכה ראשית ב “מיינדפולנס בערבית -“MiAשיתוף פעולה בינלאומי ורב תרבותי יחודי.

דר’ עידו מגן

השפעות חומרים פסיכואקטיבים ופסיכדלים
על מערכת העצבים.

מתמחה בכיר במחלקה לגנטיקה מולקולרית וחוקר את מעורבותם של רנ”א קטנים (מיקרורנ”א) במחלת  ALS (ניוון שרירים). בתואר השלישי חקר את השפעותיהם של חומרים מצמח הקנביס על מחלת כבד בעכברים. לאחר סיום התואר השלישי יצא להשתלמות פוסט-דוקטורלית באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג’לס (UCLA) שם חקר את ההפרעות הקוגניטיביות במודל של מחלת פרקינסון בעכברים, בניסיון למצוא טיפול תרופתי להפרעות הללו בבני אדם. בנוסף לעיסוק במחקר, עוסק בחינוך מדעי: ובמתן הרצאות פופולריות בנושא סמים פסיכואקטיביים והשימוש בהם לטיפול במחלות, והן בכתיבת כתבות מדע פופולרי באתר “דוידסון אונליין” של מכון דוידסון, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע.

בן דה לונן

יוצר הסרט “Ibogaine-Rite of Passage”

בעקבות הצלחתו של הסרט העוסק בתרבות הפסיכדלים (איוואסקה, איבוגין ayahuasca, iboga) הקים בנג’מין את הארגון International Center for Ethnobotanical Education, Research & Service (ICEERS)  שמטרתו להפוך את הטיפול והעבודה עם הצמחים ללגיטימים בחברה המערבית.הארגון מארגן כנסי איוואסקה ברחבי העולם ואף זכה להכרה של האו”ם, בנג’מין כתב מספר ספרים ב 2014 הקים ומנהל את הקרן (Ayahuasca Defense) כתב מספר ספרים ומרצה ברחבי העולם בכנסים שונים.

אורחים משבט ה–huni kuin

הזדמנות נדירה לפגוש ולתקשר עם אורחים משבט huni kuin אנשי האמת kaxinawa מהאמזונס בברזיל, המייצגים את האינטליגנציה של גאיה דרך פרספקטיבה שמאנית. הסולידריות עם הטבע נוכחת מאוד בעולמם של בני השבט החיים בפרו ובברזיל, ומונים סך הכל עשרת אלפים בני אדם. אנו רואים באנשי השבט מיצגים של עבר רחוק, בעוד שהם יכולים לשקף לנו גם את העתיד בעידן מואץ של תהליכי הכחדה בביוספרה , המושפעת ממודל הצריכה אשר מתרכז סביב האדם ותשוקותיו. אנשים נדירים אלה רואים בצמח ישות אינטליגנטית שניתן לתקשר איתה כמורה, ואשר מניעה לשינויי אורחות חיים. הם מציעים לנו פרספקטיבה לבניית גשר עם היער ועם הפלנטה, דרך הלידה מחדש הטקסית. 

Rafael Mendonça

פסיכולוג קליני (מ.א) ומסטאר באיוואסקה האוניברסיטה הפדרלית של ריו, עבודת המחקר שלו הינה על הקשר בין החזיונות בזמן לקיחת האיוואסקה לחזרה למציאות והלימוד שהצמח מלמד את המשתמש. עבודתו הנוכחית עוסקת בקשר/מבנים/מידע לבין שימוש באיוואסקה

Flavia Mendonça

פסיכולוגית קלינית ומתאמת בין קבוצות המחקר בתחום האיוואסקה. חוקרת ומתעדת טקסים בשבטי האמזונס.

Isaka

שאמאן ומוזיקאי עוסק במחקר של צמחים ורפואות, ממשיך את מחקרו של אביו השאמן הגדול  של שבט huni kuin –אינקורו – של השבט, מנהל טקסי איוואסקה.

Tadeu Siã

בן השבט huni kuin שמאן מוסמך ומוזיקאי מורה וחוקר איוואסקה, מוזיקה ואמנות.

Ayani

זמרת ואמנית בת השבט huni kuin

Batani

אמנית

 המלצה אישית:

בכנס beyond psychedelic  שנערך ביוני האחרון בפראג, זכיתי לשמוע את ההרצאה והשירה של אנשי היער מברזיל. המפגש האיר את החשיבות שיש לאנשים אלה כמייצגים עולם הולך ונעלם של חיבור בלתי אמצעי לטבע, ואת העצמה של תרבות המקדשת את ההוויה האקולוגית במובנה הרוחני העמוק. 

עבורי, לשמוע את הקולות האלה זוהי הזדמנות להתחבר למי שמייצגים את כלל יערות הגשם ולהיזכר שאנו לפני כל דבר אחר חלק ממערכת אקולוגית עוצמתית אך פגיעה באותה המידה, ואשר ריפויי פנימי וחיצוני חיוניים לקיומה ולקיומנו כחלק ממנה. 

להיות אחד עם כל היש, זה מה שחוויה ישירה של מפגש עם אנשי ה kaxinawa מאפשרת. מפגש פותח לבבות וממלא בעצמה מאין כמותו. 

טלי חורב (m.s.w)